Ο ήλιος είναι θαυματουργός σε πολλά πράγματα όμως μας δημιουργεί και πρόβλημα. Η προστασία του δέρματος από τον ήλιο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, πολλές φορές τον αγνοούμε, όμως δεν πρέπει να τον παίρνουμε αψήφιστα!

Η Μαρία Μιχαλοπούλου ή αλλιώς mary go round είναι από τις Καμάρες Αιγίου αλλά ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι fashion & textile designer αλλά η οικογένεια της διατηρεί φαρμακευτική εταιρία και έτσι μεγάλωσε έχοντας επιρροές και προς αυτή την κατεύθυνση.

395160_495881983779822_1621653882_n

Σήμερα μας παραθέτει τις δικές της συμβουλές για να χαρούμε τον ήλιο με ασφάλεια και μας συστήνει τα αντηλιακά προϊόντα mi-pharm.

new (1)

Ακούμε συχνά για τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου στο δέρμα μας. Ποιες είναι οι σοβαρές από αυτές?

Μ.Μ: Ο ήλιος είναι ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία για την ζωή στον πλανήτη μας. Ωστόσο η διαρκής έκθεση στον ήλιο εγκυμονεί κάποιους σοβαρούς κινδύνους. Η συστηματική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου αυξάνει τον κίνδυνο του καρκίνου του δέρματος και επιτυγχάνει τη γήρανση εμποδίζοντας την κυτταρική ανάπλαση. Τα ηλιακά εγκαύματα(πρώτου και δεύτερου βαθμού) είναι επίσης πολύς σοβαρός κίνδυνος. Προκαλούν ερυθρότητα, θερμότητα στην αφή και πόνο. Σε ποιο σοβαρές περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί οιδήματα και φλύκταινες. Η μεγάλη και συστηματική έκθεση στον ήλιο προκαλεί επίσης  ακανόνιστο χρωματισμό και ανομοιομορφία στο δέρμα. Οι κηλίδες είναι ένα συχνό αποτέλεσμα της συστηματικής έκθεσης και εμφανίζονται κυρίως σε μάγουλα, μέτωπο, χέρια και στήθος. Μια ακόμη σοβαρή συνέπεια είναι η Ακτινική κεράτωση, πρόκειται για τις μικρές κόκκινες, καφέ ή στο χρώμα του δέρματος κηλίδες και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και προστασία όταν εμφανιστούν. Καλό θα ήταν να συμβουλευόσασταν τον δερματολόγο σας, σε περίπτωση που παρατηρήσετε αυτό το φαινόμενο στο δέρμα σας.

antihliakh-prostasia-orologia

Τι σημαίνουν οι δείκτες προστασίας και πως θα εντοπίσει κανείς τον κατάλληλο για τις δικές του ανάγκες?

Μ.Μ: Οι δείκτες της προστασίας είναι ο γνωστός σε όλους μας, παράγοντας αντηλιακής προστασίας ή SPF(sun protection factor)όπως είναι και η διεθνής ονομασία. Δηλώνει τον βαθμό προστασίας που παρέχει το αντηλιακό από την ακτινοβολία UVB. Ο εντοπισμός του δείκτη προστασίας έχει να κάνει με τον τύπο δέρματος και τον προσωπικό χρόνο έκθεσης στον ήλιο. Πολλαπλασιάζοντας τον δείκτη προστασίας με τον χρόνο έκθεσης στον ήλιο προκύπτει ο χρόνος κατά τον οποίο μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια. Οι παράγοντες στην επιλογή του αντηλιακού είναι πολλοί και από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν. Μυρωδιά, συσκευασία, εταιρία είναι κάποια από αυτά που μας κάνουν να επιλέξουμε. Η επιλογή του όμως δεν πρέπει να γίνετε τυχαία. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας τα εξής:

Ακτίνες UVR: υπεριώδης ακτινοβολία που διακρίνεται σε UVA, UVB, UVC.

Ακτίνες UVA:υπεριώδης ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για την γήρανση του δέρματος, γιατί επηρεάζει τα κύτταρα που παράγουν ελαστίνη και κολαγόνο.

Ακτίνα UVB:υπεριώδης ακτινοβολία που είναι υπεύθυνη για τα εγκαύματα.

SPF: ο δείκτης προστασίας έναντι των ακτίνων UVB.

PA, PPD:είναι δύο δείκτες που αναφέρονται στην προστασία που προσφέρει το αντηλιακό έναντι στην UVA ακτινοβολία.

Chrysanthi_image12-800x353

Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε αντηλιακά χειμώνα-καλοκαίρι?

Μ.Μ: Αν και όλοι μας έχουμε συνδυάσει το αντηλιακό με τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αλήθεια ότι και το χειμώνα πρέπει να το χρησιμοποιούμε, καθώς ακόμα και με συννεφιά, το 80% των ηλιακών ακτίνων διαπερνούν τα σύννεφα. Οπότε το χρησιμοποιούμε καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη διαφορά ότι το καλοκαίρι κάνουμε πιο συχνές επαλείψεις.

Πότε κάνουμε επάλειψη με το αντηλιακό?

Μ.Μ: Η καυτερή χρονική στιγμή για επάλειψη είναι 20 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο.

Παιδιά και αντηλιακά? Τι πρέπει να προσέχουμε για την έκθεση των παιδιών στον ήλιο?

Μ.Μ: Τα παιδιά έχοντας τόσο ευαίσθητο δέρμα και όντας ανυποψίαστα για τους κινδύνους που κρύβονται στον ήλιο, χρειάζονται την καθοδήγηση μας σε αυτό το απλό αλλά κατά τ’άλλα σοβαρό θέμα. Αρχικά φροντίστε η έκθεση τους στον ήλιο να μη γίνεται μεταξύ 12:00 έως και τις 15:00 το μεσημέρι, γιατί η ηλιακή ακτινοβολία είναι μεγαλύτερη. Στην παραλία να είστε εξοπλισμένοι με ομπρέλα και καπέλο και φυσικά να μην ξεχνάτε το νερό, για να προλάβετε τυχόν αφυδάτωση. Τέλος να κάνετε συχνές ανανεώσεις στο αντηλιακό.

shutterstock_52361623.limghandlerpegasus_LARGE_t_209761_106026998

Πες μας λίγα  λόγια για τα mi-pharm?Τι διαφορετικό προσφέρουν στο δέρμα?

Μ.Μ: Είναι δερματολογικά ελεγμένα και προσφέρουν προστασία, ενυδάτωση και παράλληλα έχουν επουλωτικές ιδιότητες. Έχουν ήπιο αντισηπτικό παράγοντα και άρωμα για δυσανεκτικές επιδερμίδες. Μπορείτε να τα βρείτε σε επιλεγμένα φαρμακεία ή απευθυνθείτε στον δερματολόγο σας.

new2

Κάνε τον ήλιο φίλο σου!

Για τα προϊόντα mi-pharm: mi.pharm@hotmail.com, michalopoulou.mipharm@gmail.com

Τηλ.-fax επικοινωνίας: 26910 32529, κινητό: 6972832781

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!