Καλημέρα σε όλους! Η επιστροφή από τις αυγουστιάτικες διακοπές έφτασαν – για μένα προσωπικά – στο τέλος. Άλλοι πάλι ξεκινούν τώρα τις διακοπές τους και τους εύχομαι να περάσουν τέλεια! Ναι, τέλεια. Γιατί όλο το χρόνο περιμένουμε αυτή τη μία και μοναδική εβδομάδα να ξεφύγουμε από τα καθημερινά κουραστικά και να χαλαρώσουμε κάτω από μια ομπρέλα, σε μία πανέμορφη παραλία που προσφέρει η Ελλαδίτσα.

Μία εβδομάδα, επτά μέρες. Αυτό είναι. Έφυγα από την Πάτρα για τη Σκύρο και προσπάθησα να περάσω όσο το δυνατό πιο ξεκούραστα για να απολαύσω αυτές τις επτά μέρες και να επιστρέψω γεμάτη από εικόνες.

Όλοι αυτό περιμένουμε. Όλο το χρόνο μια εβδομάδα. Που ποτέ δεν είναι αρκετή. Αλλά αυτή έχουμε. Κι αν κάτι με δίδαξε αυτή η εβδομάδα, είναι το γεγονός ότι οφείλουμε να νιώθουμε ευγνώμονες που την έχουμε αφήνοντας πίσω τα προβλήματα και απολαμβάνοντας επτά μέρες ξέγνοιαστων διακοπών με αυτούς που θέλουμε.

Όλο το χρόνο μια εβδομάδα. Να χαρούμε. Παρατήρησα αρκετούς σκυθρωπούς ανθρώπους τις μέρες μου στο νησί. Κι όμως αν για εκείνες τις επτά μέρες τεντώσουμε λίγο τους ώμους και τις πλάτες μας, πάρουμε μια βαθιά ανάσα και αποφασίσουμε να χαμογελάσουμε για μια εβδομάδα, θα περάσουμε πολύ καλύτερα. Αυτό είναι και το νόημα των διακοπών.

Όλο το χρόνο μια εβδομάδα. Χωρίς «πρέπει». Οι διακοπές γίνονται για να κάνουμε αυτά που θέλουμε. Σε άλλους αρέσει η εξερεύνηση, σε άλλους η τρελή διασκέδαση, και άλλοι προτιμούν να λιώνουν στην παραλία.

Όλο το χρόνο μια εβδομάδα. Να έρθετε πιο κοντά με το έτερον ήμισυ. Δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να αποκτήσετε ξανά με το αγαπημένο σας πρόσωπο τη χαμένη επαφή. Αφήστε πίσω τα προβλήματα και ξαναζωντανέψτε τη φλόγα. Επικοινωνήστε. Γελάστε. Περπατήστε χέρι-χέρι στην αμμουδιά, δειπνήστε σε ένα ήσυχο εστιατόριο.

Όλο το χρόνο μια εβδομάδα. Να σκεφτείτε. Να αναθεωρήσετε. Να ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Να του θυμίσετε πόσο σημαντικός είναι. Να ξαναβρείτε τη χαμένη σας θετικότητα. Να γεμίσετε τις μπαταρίες. Να επιστρέψτε πιο δυναμικά.

Αυτές είναι οι διακοπές. Όλο το χρόνο μια εβδομάδα. Και ξανά πάλι του χρόνου με νέες εμπειρίες, καινούργιες εικόνες και όμορφες στιγμές.

Εύχομαι σε όσους ξεκινούν τώρα τις διακοπές τους, να τις απολαύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…