Η Όλγα Κανελλοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από 4 χρονών ασχολήθηκε με την κολύμβηση έως και τα 18. Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Αθηνών και ειδικεύτηκε στην κολύμβηση. Έκανε πρωταθλητισμό στην ομάδα της ΝΕΠ (παλιά Θρίαμβος) και στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική στην κολύμβηση σε ομίλους της Αθήνας αλλά και με την εκπαίδευση της στο personal training, στην yoga και το pilates.

Η εκπαίδευση της στο Aqua Aerobic ξεκίνησε στο γυμναστήριο Holmes Place. Όταν το έβλεπε απ’ έξω δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο καλή γυμναστική είναι. Της φαινόταν πολύ εύκολο αφού από μικρή είχε άνεση στο νερό. Το λάτρεψε γιατί συνδυάζει το κολύμπι (αερόβιο κομμάτι) αλλά και δυναμικές ασκήσεις για όλα τα σημεία του σώματος (κοιλιακούς, ασκήσεις για τα χέρια και πόδια) και φυσικά με την συνοδεία δυνατής μουσικής, το κάνει πολύ πιο διασκεδαστικό!

Εδώ και 4 χρόνια διδάσκει στην Πάτρα στο κολυμβητήριο Πεπανός, στο σύλλογο της ΝΕΠ και προτείνει στους λάτρεις του νερού να το δοκιμάσουν! Συναντήσαμε την Όλγα στο φυσικό της χώρο και εκεί μας μίλησε για τα οφέλη και τα αποτελέσματα του Αqua Αerobic, αλλά κι εμείς με τη σειρά μας δεν παραλείψαμε να την φωτογραφίζουμε! Αποκλειστικά στο δροσερό «Beau Sillage».

επιλογη2

Στην Ελλάδα γνωρίζουμε και εξοικειωνόμαστε με τους κλασικούς τρόπους εκγύμνασης. Πόσο καλά γνωρίζει η Πάτρα το Αqua Αerobic;

Τα τελευταία χρόνια έχουν εισαχθεί καινούργια προγράμματα γυμναστικής ώστε ο κόσμος να βρίσκει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα και να μην βαριέται. Το aqua aerobic δεν είναι κάτι πολύ νέο. Ωστόσο στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστό τα τελευταία χρόνια και έχει μεγάλη ανταπόκριση κυρίως από τις γυναίκες. Θεωρώ ότι στην Πάτρα είναι κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει καθόλου. Διδάσκω τα τελευταία 4χρονια το αqua aerobic στην Πάτρα στο κολυμβητήριο Πεπανός. Είναι μια καλή ευκαιρία μέσα από το «Beau Sillage» να μάθει ο κόσμος τι είναι αυτό που κάνουμε, να το γνωρίσουν…

Η άσκηση στο νερό θεωρείται ένας από τους τρόπους να κάψει κανείς θερμίδες. Πού κρύβετε το μυστικό;

Όντως είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την καύση λίπους. Το μυστικό βρίσκεται στην αυξημένη αντίσταση του νερού αλλά και στην υδροστατική πίεση. Λόγω της αντίστασης που δημιουργεί το νερό, το σώμα σφίγγει γρηγορότερα και μειώνονται οι πόντοι στις προβληματικές περιοχές. Τέλος η υδροστατική πίεση που ασκείται στην επιδερμίδα έχει επιδράσεις παρόμοιες με αυτές του μασάζ και βοηθά στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Τι ασκήσεις περιλαμβάνει η αερόβια γυμναστικής στο νερό και πόση διάρκεια έχει;

Το πρόγραμμα χωρίζεται σε προθέρμανση. Κύριο μέρος και αποθεραπεία. Ξεκινάμε με ασκήσεις κλασικής κολύμβησης δουλεύοντας τα στυλ (ελεύθερο-ύπτιο-πρόσθιο) αλλά και γρήγορο βάδισμα ώστε να ζεστάνουμε τους μυς και τις αρθρώσεις. Στην συνέχεια προχωράμε στην μυϊκή ενδυνάμωση με ασκήσεις δυναμικής για όλα τα σημεία του σώματος (κοιλιά-χέρια-πόδια) χρησιμοποιώντας πολλές φορές ειδικά όργανα αντίστασης (βαράκια νερού). Το μάθημα τελειώνει με αργό κολύμπι και διατακτικές ασκήσεις. Η διάρκεια του είναι 45-50 λεπτά.

olga-5 olga-14 olga-22

Ορισμένοι άνθρωποι έχουν κάποια προβλήματα υγείας. Πόσο βοηθάει στην φυσική κατάσταση η γυμναστική στο νερό;

Η υδρογυμναστικη είναι κατάλληλη για ανθρώπους με χρόνια προβλήματα όπως και για υπέρβαρα άτομα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και για αυτό συστήνεται από γιατρούς. Η χαμηλή βαρύτητα που υπάρχει κάτω από το νερό σε βοηθά να καταπονείς λιγότερο τους μυς και τις αρθρώσεις. Επιπλέον οι παλμοί μέσα στο νερό μειώνονται κατά 10% σε σχέση με την άσκηση εκτός νερού πράγμα που σημαίνει ότι με λιγότερο κόπο μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα στο καρδιοναπνευστικό και τους μυς σου.

Ποια τα αποτελέσματα;

Με την υδρογυμναστικη βελτιώνεται η ισορροπία και η στάση του σώματος διότι οι περισσότερα ασκήσεις ενεργοποιούν τους μυς της ράχης οι οποίοι στηρίζουν την σπονδυλική στήλη. Συνεισφέρει στην απώλεια βάρους και την μείωση της κυτταρίτιδας με την βοήθεια της υδροστατικής πίεσης. Αυξάνει την καρδιοναπνευστική ικανότητα, την δύναμη και την ευλυγισία. Συσφίγγει στα δύσκολα σημεία. Αυξάνει την μυϊκή μάζα. Βοηθά στον έλεγχο του καθημερινού στρες καθώς η επαφή με το νερό προσφέρει ευεξία καθώς και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και επιδρά θετικά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.

olga-60 olga-53

Πόσο συχνά πρέπει να κάνει κάποιος που ενδιαφέρεται για να έχει αποτέλεσμα;

Για άμεσα αποτελέσματα συστήνω προπόνηση 3-4 φορές την εβδομάδα.

Για να κάνει κανείς aqua aerobic απαιτεί γνώσεις κολύμβησης;

Απαιτούνται οι βασικές γνώσεις κολύμβησης. Ο αθλούμενος πρέπει να έχει μια σχετική άνεση στο νερό κ να μπορεί να επιπλέει ώστε να εκτελεί τις ασκήσεις του χωρίς άγχος. Παρόλα αυτά χρησιμοποιούμε και ίδιες ζώνες πλευστότητας που κρατούν το σώμα στην επιφάνεια του νερό, ώστε οι ασκήσεις να εκτελούνται με περισσότερη ευκολία και ακρίβεια.

olga-39

Για να ξεκινήσει κάποιος το aqua aerobic τι πρέπει να ξέρει και να έχει μαζί του;

Όπως είπαμε, είναι σημαντικό να μπορεί να επιπλέει με μια σχετική άνεση στο νερό. Ο αθλούμενος θα πρέπει να έχει μαζί του σκουφάκι, μαγιό, σαγιονάρες και πετσέτα.

Κάθε πότε έχει πρόγραμμα και πώς μπορεί να έρθει κάποιος που ενδιαφέρεται σε επαφή μαζί σου…

Το πρόγραμμα γίνεται 3 φορές την εβδομάδα Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή και θα προστεθεί μια extra μέρα το Σάββατο. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου μέσω mail olga.kanellopoulou@gmail.com, μέσω της προσωπικής μου σελίδας στο FB «olga kanellopoulou» ή περνώντας μια βόλτα από το κολυμβητήριο Πεπανός στο κουκούλι όπου θα με βρουν καθημερινά από τις 2-8 το βράδυ.

επιλογη4

Τι συμβουλεύεις τους αναγνώστες του «Beau Sillage»…

Θα παρότρυνα τις γυναίκες να βάλουν την γυμναστική στην ζωή τους όχι σαν κάτι καταναγκαστικό αλλά να γίνει τρόπος ζωής. Οποιοδήποτε είδος γυμναστικής ευχαριστεί την κάθε μια. Πέρα από μια όμορφη εμφάνιση που μπορεί να χαρίσει, γυμναστική σημαίνει υγεία και πρόληψη από ασθένειες. Σημαίνει ψυχική υγεία καθώς χαρίζει ευεξία και ενέργεια. Ξεκίνησα την κολύμβηση στα 4 και ποτέ δεν έβγαλα την γυμναστική από την ζωή μου. Είναι για μένα τρόπος ζωής. Έτσι παροτρύνω τους γονείς να φέρουν τα παιδιά τους σε επαφή με αυτήν!

olga-67 copy

Photography: Πέτρος Πυλαρινός 

*Ευχαριστούμε θερμά το κολυμβητήριο ΠΕΠΑΝΟΣ για τη φιλοξενία 

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…