Η διαδικασία του στεγνώματος του μανό είναι κακά τα ψέματα βαρετή! Όλες οι γυναίκες σκέφτονται την αναμονή ώσπου να στεγνώσει το μανό. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι συνήθως την τελευταία στιγμή που θέλουμε να βγούμε ή και πριν πάμε για ύπνο, για να είναι την επόμενη μέρα περιποιημένα, βάφουμε τα νύχια μας. Και φυσικά μόνο περιποιημένα δεν είναι αφού τις περισσότερες φορές είναι θολά με σχεδιάκια από το κρεβάτι ή ακόμα να λείπει μανό από ατύχημα με τα ρούχα μας, και όλα αυτά διότι δεν έχουν στεγνώσει καλά!

Κορίτσια μην αγχώνεστε η Deborah Lippman σε συνέντευξη της έδωσε συμβουλές για το θέμα αυτό.

Deborah_Lippmann_2009s_0

Αφήστε την πρώτη στρώση να στεγνώσει για ένα, δύο λεπτά και μετά συνεχίστε με την επόμενη. Με αυτό τον τρόπο το βερνίκι στεγνώνει πιο γρήγορα, σταθεροποιείται καλύτερα και έχει μεγαλύτερη διάρκεια πάνω στο νύχι. Όταν το απλώνουμε, συνήθως περιμένουμε με την πρώτη στρώση να έχει την ένταση και το βάθος που βλέπουμε στο μπουκάλι. Όμως για να το επιτύχετε, καλό είναι να απλώσετε δύο λεπτές στρώσεις και να “χτίσετε” το χρώμα. Αν βάλετε πολύ βερνίκι θα ξεφλουδίσει σίγουρα. Αν απλώσετε πολλές στρώσεις και αφήνετε ενδιάμεσα να στεγνώνει, θα έχετε και πιο ωραίο αποτέλεσμα και οι λεπτές στρώσεις θα στεγνώνουν πιο γρήγορα και θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια.”

Stella-McCartney_paris-fashion-week-nails-beauty-and-the-beat-blog

 

Nanette-Lepore-Spring-2014-nails-102-spring-makeup-tone-tone-nails-main

Καλή επιτυχία λοιπόν!

 

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!