Πολύ συχνά στο γραφείο μας βλέπουμε ανθρώπους που ανησυχούν για τη διατροφή τους σε σημαντικό βαθμό. Είτε δικαιολογημένα, είτε λιγότερο συνήθως δεν μπορούν να ξεχωρίσουν για ποια διατροφική στάση είναι λογικό να ανησυχούμε και για ποια η ανησυχία μας είναι λιγάκι υπερβολική. Και επειδή ούτε η καλή διατροφή ούτε η καλοκαιρινή μας -πλέον- διάθεση ταιριάζει με τέτοιου είδους ανησυχίες, πριν αποφασίσουμε να τις αφήσουμε όλες στην άκρη μέχρι το Σεπτέμβρη, ας διαλευκάνουμε μερικές.

Η στάση μας απέναντι στη διατροφή είναι υπερβολική:

-όταν προσέχουμε το παραμικρό στη διατροφή μας κάθε ώρα και στιγμή της ημέρας

-όταν περνάμε ολόκληρες μέρες μόνο με φρούτα και σαλάτες

-όταν μας ενδιαφέρει μόνο το σωματικό μας βάρος και όχι η υγεία μας

-όταν αποφασίζουμε να προσέξουμε για ένα μήνα τα πάντα και μετά τα ξεχνάμε όλα

-όταν θέλουμε να χάσουμε τα κιλά του τελευταίου χρόνου σε μόλις 4 εβδομάδες

Αντίθετα, η ανησυχία μας για τη διατροφή είναι δικαιολογημένη:

-όταν χρόνο με χρόνο αλλάζουμε νούμερο παντελονιού

-όταν η διατροφή μας επιβαρύνει την υγεία μας (όπως αυτό αποτυπώνεται στις αιματολογικές μας εξετάσεις)

-όταν αντιμετωπίζουμε τη διατροφή ως μέσο ανακούφισης από την καθημερινότητα

-όταν αναζητάμε και ενδίδουμε στο γλυκό περισσότερο από ότι παλιά

-όταν το «όχι-και-τόσο-υγιεινό» φαγητό απ’ έξω γίνεται κανόνας, εκεί που ήταν εξαίρεση.

Η διατροφή μας δε θέλει ούτε υπερβολές ούτε αδικαιολόγητες στερήσεις. Και οι δύο δρόμοι μπορεί οδηγήσουν στη λάθος κατεύθυνση. Οπότε αν δεν ανήκετε στις παραπάνω κατηγορίες, σταματήστε να ανησυχείτε, θέστε μικρούς και ρεαλιστικούς στόχους για να βελτιώσετε τη διατροφή σας και απολαύστε το καλοκαίρι σας!

Συμεοπούλου Μαρκέλλα

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!