Το θρυλικό top model Lesley Horndy, γνωστό και ως Twiggy, με τα γιγάντια πράσινα, ζωγραφισμένα μάτια της όρισε τη δεκαετία του ’60. Το μικρό κορίτσι από τη Βρετανία αν και μόλις 16 ετών ήταν το πρώτο διεθνώς γνωστό supermodel. Με αγορίστικο καρέ χτένισμα πάντα όμορφη με έντονα χείλη. Οι ακαταμάχητες χαριτωμένες εκφράσεις της κυριάρχησαν στα περιοδικά μόδας των ’60. Με τα όμορφα μάτια που μαγνητίζουν η Twiggy έχοντας απλό στιλ, επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τη μόδα στη Βρετανία και την Αμερική την εποχή εκείνη. Η επιρροή της είναι εμφανής ακόμα και σήμερα καθότι εξακολουθεί να είναι το πρόσωπο ολόκληρης της δεκαετίας του ’60 σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το στυλ της Twiggy αποδίδεται στη Βρετανίδα σχεδιάστρια Mary Quant, η οποία είναι γνωστή για την εφεύρεση της μίνι φούστας, όπως επίσης και για τα έντονα χρώματα στα μάτια, στα χείλη και στα νύχια! Ένα στιλ που πολλές φορές αναφέρεται ως “Paint Box” μακιγιάζ.

MARY-QUANT-1963-1-C26128

Το έντονο μακιγιάζ στα μάτια έχει την τιμητική του φέτος, έτσι λοιπόν η πλέον κατάλληλη για οδηγίες προς ναυτιλομένους είναι μόνο η Twiggy! Εσύ μπορείς να το κάνεις όπως εκείνη?

twiggyl

  • Πλένεις το πρόσωπο σου και εφαρμόζεις το concealer, την πούδρα και ένα ελαφρύ ροδακινί ή ροζ ρουζ.
  • Στη συνέχεια εφάρμοσε ελαφριά λευκή σκιά πάνω από το βλέφαρο για να φωτίσει λίγο την περιοχή. Όπως επίσης μπορείς να βάλεις eyeliner πάνω και κάτω από τα μάτια για να ενισχύσει και να διευρύνει τα μάτια.
  • Με ένα μικρό eyeliner ή γωνιακή βούρτσα σκιά, σχημάτισε μια λεπτή γραμμή πάνω από τη φυσική πτυχή των ματιών σου με μια σκούρα καφέ, γκρι ή μαύρη σκιά. Ένα μολύβι ωστόσο μπορεί να λειτουργήσει πιο εύκολα αν δεν μπορείς να σχηματίσει τη γραμμή με το eyeliner.

PBDTWIG EC003

  • Στο σημείο αυτό θα πρέπει να έχεις ένα liquid liner για να μπορέσεις να κάνεις τη γραμμή πάνω από τα βλέφαρα, και μάλιστα θα πρέπει να είναι προσεγμένο έτσι ώστε να μπορεί να είναι ομοιόμορφο το πινελάκι για καλύτερο αποτέλεσμα. Ξεκίνησε λοιπόν από την άκρη του βλεφάρου σου, όσο πιο κοντά στη γραμμή των βλεφάρων σου μπορείς. Κάνε τη γραμμή λεπτή σταδιακά προς τα έξω, όπως θα έχεις στην άκρη του ματιού σου. Τα βλέφαρα της Twiggy εκτείνονται πέρα από τη γωνία και την εξωτερική άκρη, σχηματίζοντας φτερά και στις δύο πλευρές που καταλήγουν και συναντιούνται στη γραμμή της σκιάς.
  • Στο τέλος βάζεις τις βλεφαρίδες, αν θέλεις μπορείς να πάρεις μεγάλες που να είναι λίγο υπερβολικές. Για ευκολότερη εφαρμογή μπορείς να πάρεις ένα τσιμπιδάκι για να κρατήσεις τις βλεφαρίδες ή να τις πατήσεις επάνω στα μάτια σου. Πίεσε όσο το δυνατόν πλησιέστερα στη φυσική γραμμή των βλεφαρίδων σου, θα φαίνεται πιο φυσικό. Το μέγεθος των βλεφαρίδων το καθορίζεις εσύ ανάλογα με το πόσο έντονο θέλεις να είναι το αποτέλεσμα.

twiggy-makeup-maia-vox

Τα χαρακτηριστικά έντονα μάτια της Twiggy ίσως σου φαίνονται υπερβολικά στην καθημερινή σου ζωή, όμως μην ξεχνάς ότι μπορείς να κάνεις το μακιγιάζ της και σε πιο ήπιους τόνους και να έχεις ακαταμάχητο βλέμμα. Ζεις σε μια εποχή που τα χρώματα και η υπερβολή είναι στο προσκήνιο, μπορείς να το εκμεταλλευτείς λοιπόν!

FYKF99LFT3KAD8F.MEDIUM

“At sixteen, i was a funny, skinny little thing, all eyelashes and legs. And then suddenly people told me it was gorgeous. I thought they had gone mad. “

“Στα δεκαέξι, ήμουν ένα αστείο, κοκαλιάρικο μικρό πράγμα, μόνο βλεφαρίδες και πόδια. Και ξαφνικά τότε οι άνθρωποι μου είπαν ότι αυτό το πράγμα ήταν πανέμορφο. Νόμιζα ότι είχαν τρελαθεί.” 

of-twiggy-02

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!