Την Δευτέρα έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα βίντεο του φωτογράφου Βασίλη Σπύρου που εντυπωσίασε όλη την Ελλάδα. Χιλιάδες – χωρίς υπερβολή – πάτησαν «play» για να παρακολουθήσουν κάτι εκπληκτικό. Κάτι που κι εμένα προσωπικά μου έβγαλε ένα πολύ θετικό vibe για την πόλη στην οποία ζω, την Πάτρα.

Εμείς οι Έλληνες, θα τολμήσω να πω ότι είμαστε περίεργος λαός. Έχουμε τα καλά, έχουμε και τα άσχημά μας. Με κάποιον τρόπο όμως έχουμε την ικανότητα να ισορροπούμε αυτά τα δυο και στο τέλος ό,τι αν γίνει καταφέρνουμε πάντα να διατηρούμε το χαμόγελο, να περνάμε καλά και να λέμε «και αύριο μέρα είναι»…

Το βίντεο δείχνει καθαρά ότι όταν ο Έλληνας έχει ένα κοινό σκοπό, ενώνει τις δυνάμεις του και γίνεται «ένα». Το είδαμε παντού. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Το είδαμε σε πολλές πόλεις του εξωτερικού. Είδαμε πως όταν θέλουμε, γινόμαστε μια γροθιά. Και όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ, πορωνόμαστε και τα δίνουμε όλα. Γινόμαστε όλοι «αδέλφια», αφήνοντας τις δύσκολες στιγμές και τις σκοτούρες πίσω μας για να περάσουμε όμορφα.

Ο έλληνας ξέρει να αγαπάει με το δικό του τρόπο.

Το βίντεο του ταλαντούχου Βασίλη Σπύρου δείχνει ξεκάθαρα, αυτό ακριβώς που είμαστε. Δείχνει μια εικόνα της πόλης μας, νύχτα, με φόντο μόνο τα φώτα και τα κτίρια, άδεια. Και ξαφνικά όταν φτάνει η στιγμή που περιμέναμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, γινόμαστε ένα σώμα, μια φωνή.

Ευχαριστούμε Βασίλη γι’ αυτό το βίντεο. Έπιασες τον παλμό του Έλληνα με άριστο τρόπο.

Δεν περιγράφω άλλο…

This is how Patras sounds when Greece scores against Costa Rica (World Cup 2014) from vassilis spyrou on Vimeo.

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…