Τα πέταλα από λουλούδια τριανταφυλλιάς (ροδοπέταλα) έχουν χρησιμοποιηθεί σαν καλλυντικό από την αρχαιότητα. Οι ευεργετικές τους ιδιότητες σε συνδυασμό με τον αισθησιασμό που αναδύουν μπορούν να μας χαρίσουν όμορφες στιγμές χαλάρωσης και να μας αναζωογονήσουν. Δείτε πως μπορείτε πολύ απλά να χρησιμοποιήστε τα ροδοπέταλα στο λουτρό σας.

Ατμόλουτρο προσώπου

Το ατμόλουτρο προσώπου με ροδοπέταλα μαλακώνει, θρέφει και ενυδατώνει την ξηρή και κουρασμένη επιδερμίδα.

Ρίξτε τα ροδοπέταλα σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό που έχει βράσει. Βυθίστε τα να μουσκέψουν και κάντε ένα ατμόλουτρο προσώπου από πάνω από τον ατμό με τα πέταλα, σκεπάζοντας το πρόσωπό σας ταυτόχρονα με μια πετσέτα.

Απολαύστε το!

Στο λουτρό μπάνιου

Το λουτρό μπάνιου με ροδοπέταλα, χαλαρώνει, ενυδατώνει και θρέφει την επιδερμίδα του σώματός μας

Ρίξτε στην μπανιέρα με ζεστό νερό τα ροδοπέταλα και αδειάστε ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος με μια κουταλιά μέλι στο ζεστό νερό.

Ανακατέψτε τα υλικά και χαλαρώστε σ’ αυτό το υπέροχο μαλακτικό λουτρό μπάνιου που θα σας χαρίσει μια τέλεια και απαλή επιδερμίδα.

Adamantia Nifora

About Adamantia Nifora

Η Αδαμαντία είναι γεωπόνος. Σπούδασε Ανθοκομία - Αρχιτεκτονική τοπίου στην Άρτα. Η αγάπη της για τη φύση την έκανε, να διευρύνει περισσότερο τις σπουδές της μέσω του τμήματος Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Πόλεων και Κτιρίων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο οποίο κάνει το μεταπτυχιακό της. Επίσης, γράφει στη στήλη «go green» που φιλοξενείται από το «thebest.gr» για κήπους, λουλούδια και δίνει συμβουλές σε ό,τι αφορά το πράσινο.