Άκουσα για εκείνη συμπτωματικά την ίδια ημέρα, από δυο διαφορετικά άτομα σε δύο διαφορετικές πόλεις, τα καλύτερα λόγια και πραγματικά ήθελα να έρθω το γρηγορότερο σε επικοινωνία μαζί της. Και τα κατάφερα! Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να τη γνωρίσω, έστω και με την απόσταση ανάμεσά μας!

Είναι Ελληνίδα, ζει στο Λονδίνο και το όνομα της είναι Μαίρη Οικονομοπούλου. Ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τον ορισμό της λέξης “ομορφιά”. Αλλά καλύτερα να μη σου τα λέω εγώ…

φάκελος χωρίς τίτλο 22

Πώς αποφάσισες να μεταναστεύσεις στο Λονδίνο;

Μ.Ο.: Τελειώνοντας με τις εξετάσεις μου επέστρεψα στην Ελλάδα και εργαζόμουν στην εταιρία του μπαμπά μου. Ωστόσο η καθημερινή μου επαφή με ανθρώπους γεμάτο αρνητισμό ήταν ένας από τους λόγους, πέρα από την αγάπη μου για το Λονδίνο, που με ώθησε στο να μείνω εκεί. Επέστρεψα μετά από λίγους μήνες για να παραδώσω την πτυχιακή μου και δεν γύρισα ποτέ. Ξεκίνησα να εργάζομαι και μετά από ένα χρόνο άρχισα να κάνω επιπλέον σπουδές στο digital marketing όπου κατά τη φοίτηση μου αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό που κάνω τώρα. Έχω μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών στο χώρο της ομορφιάς και του νυχιού. Εστίασα στο hobby μου και το έκανα επάγγελμα. Ο μπαμπάς μου πάντα μου έλεγε “ό,τι επάγγελμα και αν κάνεις στη ζωή σου να είσαι η καλύτερη και να το κάνεις με πάθος”! Αυτό και έκανα. Εστίασα στο πάθος μου για τα νύχια και το marketing και επικοινωνία και τα “πάντρεψα”. Αγαπώ την Ελλάδα αλλά λατρεύω να ζω στο Λονδίνο!

Είσαι ένα κορίτσι που αποφάσισες να φύγεις από την Ελλάδα και να χαράξεις τη δική σου πορεία με κάτι που αγαπάς. Ήταν, θεωρείς, δύσκολο να ξεκινήσεις;

Μ.Ο.: Σίγουρα το να ξεκινήσεις κάτι δικό σου στο Λονδίνο από το μηδέν δεν είναι το ίδιο εύκολο με το να το κάνεις στην Ελλάδα. Ωστόσο έχοντας σπουδάσει εκεί και έχοντας έναν “Α” κύκλο, ήταν αρκετά ώστε να κάνω την αρχή. Η κατ’οίκον παροχή υπηρεσιών που προσέφερα σε προσιτές τιμές ήταν πρωτοποριακό για το Λονδίνο. Η φιλοσοφία του να απολαμβάνεις υπηρεσίες ομορφιάς στο χώρο σου κοστίζει πολύ ακριβά. Οπότε οι υπηρεσίες μου έκαναν τους πελάτες μου χαρούμενους! Η ποιότητα, η εξυπηρέτηση και το εστιασμένο marketing plan με έκαναν να διαφέρω και να έχω το πλεονέκτημα.

Ποιοι πιστεύεις σε βοήθησαν περισσότερο στα πρώτα σου βήματα;

Μ.Ο.: Μέσα από αυτή την απάντηση, μου δίνετε την ευκαιρία να ευχαριστήσω μερικούς ανθρώπους εκτός από την οικογένεια μου που είναι οι πρώτοι. Ο Χρήστος, ο Αντρέας καθώς και η Ελένη είναι μερικοί από τους κοντινούς μου φίλους που με στήριξαν και τους ευχαριστώ. Τη δύναμη μου και το να μη φοβηθώ να τολμήσω και να ξεκινήσω κάτι δικό μου, καθώς και το να παραιτηθώ από την εταιρία που εργαζόμουν, το χρωστάω στην Ευανθία Λύχρου, φίλη και ψυχολόγο που με στήριξε σε αυτή μου την απόφαση καθώς και τον σύζυγο της, επιτυχημένο Έλληνα επιχειρηματία στο Λονδίνο.

Desktop12lp jpg

Υπάρχει υποστήριξη από τους Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό;

Μ.Ο.: Φυσικά και υπάρχει στήριξη από τους Έλληνες στο Λονδίνο. Είμαστε μια κοινότητα που στηρίζουμε ο ένας τον άλλον. Οι Έλληνες καλύπτουν το 75% του πελατολογίου μου και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό. Τους ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν. Οι Έλληνες είναι αυτοί που δίνουν το 100% positive word of mouth!

Ξεκίνησες από το μηδέν και έχεις καταφέρει να αυξήσεις το πελατολόγιο σου κατά πάρα πολύ, όπως επίσης και να σε γνωρίζει ο κόσμος όχι μόνο στο Λονδίνο, όπου εργάζεσαι, αλλά και στην Ελλάδα που έρχεσαι μόνο για διακοπές. Ποιο πιστεύεις είναι το συστατικό της επιτυχίας; 

Μ.Ο.: Το συστατικό της επιτυχίας είναι πρώτα απ’ όλα η υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρω, η θετική ενέργεια, η ειλικρίνεια και το χαμόγελο! Παρέχω υπηρεσίες ομορφιάς και το χαμόγελο είναι το παν!

mn kl

Τι μας συμβουλεύεις για τα νύχια μας;

Μ.Ο.: Συμβουλή: Φροντίστε τα νύχια σας!

Όλες τις εποχές του χρόνου πρέπει να ενυδατώνετε τα νύχια σας. Αν δεν θέλετε να ξοδεύετε κάθε βδομάδα χρήματα για την περιποίηση των άκρων σας, μπορείτε και μόνες σας να τα περιποιηθείτε βάζοντας ένα ενυδατικό λαδάκι κάθε μέρα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα λαδάκια νυχιών ενυδατώνουν και προστατεύουν τα νύχια σας, κάτι που απαιτείται, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι συνέχεια βαμμένα. Παράλληλα μαλακώνουν και ενυδατώνουν τα πετσάκια ώστε να μην είναι σκληρά για να μπορέσετε να τα σπρώξετε χωρίς να τραυματιστείτε. Προτείνω το Anoplex της OPI. Ωστόσο μερικά άλλα είναι τα παρακάτω:

PicMonkey-Collage41

 Έχεις κάποια σχέδια για το μέλλον;

Μ.Ο.: Τα σχέδια μου για το μέλλον βασίζονται κυρίως σε τεχνολογική ανάπτυξη μέσω IT εφαρμογών προσέλκυσης περισσότερων ανθρώπων με στόχο την κάλυψη εταιρικών τεχνολογικών αναγκών καθώς και την προώθηση του www.akraboutique.co.uk.

 

Alexandra Kaipalexi

About Alexandra Kaipalexi

Ας σας συστηθεί. Τη λένε Αλεξάνδρα Καϊπαλέξη, είναι διπλωματούχος αισθητικός και τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει σε διάφορα studio ομορφιάς, ενώ έχει διευρύνει τις σπουδές της, παρακολουθώντας μαθήματα ονυχοπλαστικής στο Λονδίνο στο London School of Beauty and Make-up. Από δω και στο εξής, μαζί θα μοιράζεστε όμορφες εικόνες, έξυπνα tips και προτάσεις ομορφιάς που θα σας βοηθήσουν να αναδείξετε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά. Θα χαρεί πολύ να διαβάσει τα σχόλια και τις προτάσεις σας για θέματα που θα θέλατε να την απασχολήσουν στα επόμενα posts!