Καλοκαίρι: η εποχή της ξεγνοιασιάς! Αφήνοντας όλες μας τις έννοιες πίσω, ξεχυνόμαστε στις παραλίες όπου περνάμε ώρες ατελείωτες. Συνήθως τις εξορμήσεις μας συνοδεύει ένας καφές, κάτι πρόχειρο σε φαγητό και κάτι αλκοολούχο επίσης… Μήπως σε αυτά τα πλαίσια, παραμελούμε τις καλές διατροφικές μας συνήθειες;

Τι προσφέρεται λοιπόν για αυτές τις περιστάσεις;

Επαρκής υδάτωση: τόσο ο καυτός ο ήλιος όσο και το αλκοόλ μπορεί να συμβάλλουν στη μεγάλη απώλεια υγρών. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ποσό ενεργητικοί αισθάνεστε αλλά και στο γενικότερο αίσθημα πεινάς και κορεσμού. Να θυμάστε λοιπόν να πίνετε άφθονα υγρά, κυρίως νερό!

Μικρά και συχνά

Γεύματα: κλασσική συμβουλή που θα ακούσετε από διαιτολόγους, ζωτικής σημασίας όμως για τη συγκεκριμένη περίπτωση. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει να έχετε επαρκή ενέργεια αλλά και να ελέγξετε τα επίπεδα της πείνας σας, χωρίς να σας κρατήσει μακριά από τη θάλασσα. Ανάλογα με τις καθημερινές συνήθειες διατροφής σας, αυτό μπορεί να διαφοροποιείται από πολλά μικρά σνακ ή 2-3 μεγαλύτερα.

Φροντίστε να μη μένετε νηστικοί πολλές ώρες αλλά να έχετε κάτι μικρό σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Πέρα από τα πολυαγαπημένα μας φρούτα, ενδιαφέρουσες ιδέες είναι μικρά παστελάκια, τοστ με τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά καπνιστό σολομό και αβοκάντο, μια ελαφριά σαλάτα χωρίς πολλή σος, κεφίρ με φράουλες, καρύδια με σταφίδες, σπιτική πίτα λαχανικών κλπ.

Βρείτε την ισορροπία: απολαύστε τη θάλασσα χωρίς να παραμελείτε τις ανάγκες του οργανισμού σας! Η καλή διατροφή θέλει τρόπο άλλωστε, όχι κόπο!

Και καλές διακοπές!

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!