Ξανά εδώ με ιδέες που θα μετατρέψουν ένα αδιάφορο ρούχο σε ένα μοναδικό δημιούργημα. Τι θα λέγατε να ασχοληθούμε με το κέντημα; Η μεταποίηση ενός ρούχου μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να δώσει νέα πνοή σε ένα basic κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας. Ακολουθήστε τα απλούστατα βήματα:

ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊΤΕ:

  • Βελόνα και κλωστή
  • Ψαλίδι
  • Τζιν πουκάμισο κατά προτίμηση

6a00d8358081ff69e201a511cae636970c-800wi

Βήμα πρώτο: Συγκεντρώστε τα υλικά σας και σχηματίστε με απαλά γράμματα τη φράση που επιθυμείτε στο πουκάμισό σας. Σε περίπτωση που το κεντήσετε στην τσέπη του πουκαμίσου, η χρήση στεφανιού δεν είναι απαραίτητη, αλλά σε άλλο σημείο σας το συστήνουμε.

6a00d8358081ff69e201a73dd62757970d-800wi

Βήμα δεύτερο: Ώρα για κέντημα. Υπάρχουν πολλοί τύποι ραμμάτων που μπορείτε να κάνετε στο κέντημα. Όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα, κάθε φορά που η βελόνα σας βγαίνει από το ύφασμα θα πάρετε την άκρη της βελόνας τοποθετώντας την στο τέλος της τελευταίας βελονιάς. Η βελόνα σας θα βγει εκεί που θέλετε η επόμενη βελονιά σας να τελειώσει.

6a00d8358081ff69e201a3fd1b6996970b-800wi

Μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

  • Μια πιο χοντρή κλωστή μπορεί να σας διευκολύνει στο κέντημα και καλό είναι να επιλέξετε μια φράση με λίγες λέξεις για να μην πιάσει περισσότερο χώρο.
  • Σιδερώστε το σχέδιό σας μόλις τελειώσετε. Βοηθά τα γράμματα είναι σε επίπεδη θέση.
  • Όπως ακριβώς σε κάθε κέντημα που κάνετε, μην τραβάτε το νήμα σας πάρα πολύ σφιχτά. Ένα στεφάνι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει με αυτό.
  • Αν δεν είστε σίγουροι για το δικό σας γραφικό χαρακτήρα, εκτυπώστε μια γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας ή αγοράστε στένσιλ από τοπικό κατάστημα

Η ιδέα και οι φωτογραφίες είναι από το abeautifulmess.com

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…