Η Ελισάβετ Μπιζάκη είναι το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τις Clic Jewels δημιουργίες και ιδιαίτερα πίσω από τις lunch bags της σειράς της! Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από μικρή κατασκέυασε ολομόναχη κοσμήματα και αξεσουάρ. Αν και είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής την κέρδισε ο χώρος της μόδας γενικότερα και μετά το τέλος των σπουδών της αρχίσε να αναγνωρίζεται μέσα από τη δική της σειρά. Πλέον, μετράει πλήθος συνεργασιών με γνωστούς σχεδιαστές αλλά και fashion bloggres της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η δουλειά της εκφράζεται μέσα από το mixing υλικών, τα γεωμετρικά σχήματα αλλά και τις έντονες χρωματικές αντιθέσεις.

clic jewels 2

Σκιαγράφησε μας τον εαυτό σου.

E.Μ: Δραστήρια, λίγο αγχώδης, τελειομανής

Οι lunch bags είναι η νέα τάση της μόδας από πού αντλείς την έμπνευση για τα σχέδια σου?

E.M: Aπό τα υφάσματα και γενικά  καινούργια υλικά που βρίσκω, από τους αγαπημενους μου σχεδιαστές ρούχων, το streetstyle, τα χρώματα. Οτιδήποτε παρατηρώ και μου αρέσει τα αναλύω και στη συνέχεια τα  συνθέτω με βαση την αισθητική μου και έτσι προκύπτει το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Μίλησε μας λίγο για τις συνεργασίες σου καθότι είναι αρκετά γνωστές.Τι αποκόμισες από αυτές?

E.M: Συνειδητοποίησα πώς δουλεύει ο ”φανταστικός” κόσμος της μόδας από μέσα. Πίεση, τρέξιμο, πολλή δουλειά για να βγει ακόμα και ένα  απλό – για τους θεατές- αλλά και αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Το αγαπημένο μου κομμάτι σε όλο αυτό είναι όταν ταιριάζεις αμέσως με ανθρώπους που μόλις γνώρισες και συνεργάζεσαι άψογα!!!
clic jewels 3
Καθότι είσαι αυτοδίδακτη πες μας δύο λόγια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις στη διάρκεια της διαδρομής σου?

E.M: Υπάρχουν τεχνικά θέματα τα οποία όμως είναι μαγικό να μαθαίνεις μόνος σου πως να τα ξεπερνάς αντί να έχεις κάποιον να σου τα μαθαίνει ή στη χειρότερη να κάνει τη δική σου δουλειά/δημιουργία αντί για εσένα. Είναι πολύ όμορφο να μαθαίνεις με το δικό σου τρόπο το πως να δουλεύεις και να δημιουργείς και έτσι κάπως βρίσκεις και δείχνεις προς τα έξω την προσωπικότητα σου μέσα από τα προϊόντα που παράγεις.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το συγκεκριμένο χώρο καθώς οι σπουδές σου ανήκουν στη θετική κατεύθυνση? Σε βοήθησαν στην πορεία σου? 

E.M: Με βοήθησαν στο να αποφασίσω ότι σίγουρα δε θέλω να ασχοληθώ με αυτό που σπούδασα. Θα έλεγα ότι με επέλεξε ο χώρος κατά κάποιο τρόπο. Όσο σπούδαζα αλλά και πιο πριν κατασκεύαζα κοσμήματα αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό, αν και πάντα το ήθελα. Τα κοσμήματα με βοηθούσαν να ξεφεύγω από τη μονότονη καθημερινότητα οπότε το αγάπησα ακόμη περισσότερο. Όταν επέστρεψα από τις σπουδές μου άρχισα να συνεργάζομαι με φωτογράφους και άλλους σχεδιαστές σε φωτογραφίσεις κλπ και μου άρεσε πολύ η διαδιακασία που έπρεπε να ακολουθηθεί ώστε να προκύψει μια φωτογραφία ή ένα outfit σε επίδειξη μόδας ή μια ολοκληρωμένη συλλογή οπότε άρχισα να ασχολούμαι ακόμη περισσότερο κάθε μέρα.
clic jewels 4
Με τις lunch bags σου έχει γίνει κυριολεκτικά χαμός πως νιώθεις που βλέπεις τη δουλειά σου να ξεχωρίζει?

E.M: Δεν ξέρω αν έχει γίνει χαμός όπως λες αλλά είναι κάτι στο οποίο δίνω καθημερινά όλη μου την ενέργεια και την αγάπη και νομίζω πως απλά αυτό φαίνεται.

Τι να περιμένουμε από την Ελισάβετ στο μέλλον? Έχεις στα πλάνα σου μια καριέρα στο εξωτερικό? 

E.M: Ούτε εγώ δεν ξέρω! χαχχα! φυσικά και θέλω όσο πιο άμεσα γίνεται να γνωρίσει ο κόσμος και στο εξωτερικό τη δουλειά μου αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα.

Μια συμβουλή στους αναγνώστες του Beau Sillage. 

E.M: Κάθε εμπόδιο για καλό όσο mainstream και αν ακούγεται αυτό 😛

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα Clic Jewels

clic jewels 5clic jewels 6

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!