Σίγουρα θα έχετε κάπου διαβάσει τα «10 καλύτερα διατροφικά tips» ή «10 tips για ισορροπημένη διατροφή» και ούτω καθεξής. Ε, τι Διαιτολόγοι θα ήμασταν αν δεν κάναμε και εμείς μια ανάλογη λίστα! Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο στη μόδα των «10 tips» αλλά λέμε να τα πούμε λίγο διαφορετικά…

Here it goes λοιπόν!

Καλή διατροφή είναι….

  1. Να πηγαίνεις για παγωτό και να παίρνεις μία μπάλα σε κυπελλάκι, χωρίς toppings και όχι «3 μπάλες με απ’ όλα».
  2. Να βγαίνεις για φαγητό με φίλους και να επιμένεις να παραγγείλετε σαλάτα.
  3. Να αποζητάς τα φρούτα στην διατροφή σου καθημερινά, όχι όποτε τυχαίνει να υπάρχουν στο σπίτι.
  4. Να τρως γλυκό κατ’ εξαίρεση, όχι κατά κανόνα.
  5. Να μην νιώθεις ότι περιορίζεσαι που δεν τρως συχνά καρμπονάρα – αντιθέτως να την βρίσκεις λίγο too much για φαγητό!
  6. Να έχεις μέτρο στις μερίδες του φαγητού σου και να μην τρως μέχρι σκασμού αλλά μέχρι να έχεις χορτάσει.
  7. Να διαβάζεις τις ετικέτες των τροφίμων στο σουπερμάρκετ και να κάνεις μια σύγκριση προτού επιλέξεις ποιο θα αγοράσεις. Στην ίδια λογική, να διαβάζεις για υδρογονωμένα λιπαρά και να μην νομίζεις ότι πρόκειται για κάποιο νέο είδος υδρογονανθράκων…
  8. Να μπορείς να διαχωρίσεις το αίσθημα της πείνας από το αίσθημα της ανίας ή της κακής ψυχολογικής διάθεσης.
  9. Να μπαίνεις σε φούρνο το πρωί και να προτιμάς το κουλουράκι Θεσσαλονίκης από την τυρόπιτα ή το πεινιρλί.
  10. Να απολαμβάνεις πραγματικά το φαγητό, ακόμα και όταν πρόκειται για κάτι που είθισται να θεωρείται «ξενέρωτο», όπως μία σαλάτα.

Και αν πρέπει όλα τα παραπάνω να τα συνοψίσω σε μία πρόταση, ξέρεις ότι κάνεις καλή διατροφή όταν δεν είσαι ο τύπος που έχει μια διατροφή τα-κάνω-όλα-σωστά, αλλά ο τύπος που έχει μια ισορροπία ανάμεσα στα «σωστά» και στα «όχι και τόσο σωστά».

Ραντεβού την επόμενη Τρίτη για το Part II με το τι ΔΕΝ είναι καλή διατροφή!

Μέμα Λαμπροπούλου

Ευτροφία

About Mema & Markella

Η Μαρκέλλα και η Μέμα είναι Διαιτολόγοι και τάσσονται υπέρ της έννοιας της διατροφής παρά της δίαιτας όπως αυτή αναπαράγεται συχνά από τα μέσα ενημέρωσης. Μετά από τις κοινές τους σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να κάνουν άλλο ένα κοινό βήμα και δημιούργησαν το πρώτο διατροφικό εργαστήρι στην Πάτρα με απώτερο στόχο να μας αλλάξουν γνώμη για το τι τελικά είναι καλή διατροφή. Εγχείρημα φιλόδοξο και μεγάλο αλλά το πείσμα τους μεγαλύτερο. Εκτός από το κοινό τους όραμα όσον αφορά την δουλειά τους, μοιράζονται επίσης την ίδια αγάπη για τα σκυλάκια τους και τον ίδιο ενθουσιασμό για ο,τιδήποτε καινοτόμο και διαφορετικό γίνεται στην Πάτρα. Έτσι λοιπόν, από δω και στο εξής θα σας δίνουν... τροφή για σκέψη μέσα από τα εβδομαδιαία ραντεβού τους, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!