Τhe time has arrived. Τα μπάνια ξεκίνησαν για πολλές και όσες δεν έχουν αρχίσει ακόμα, ή δεν έχουν αγοράσει μαγιό ή φοβούνται να το φορέσουν. Το σκεφτόμουν όλο το μήνα. Την ημέρα δηλαδή που θα αναγκαστώ να βγάλω το άχαρο λευκό δέρμα από το χειμώνα στην παραλία και ξεφύσαγα λες και είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ζωής μου. Και αναρωτιόμουν γιατί μας πιάνει αυτός ο καημός κάθε φορά…

Κάνοντας μια «βόλτα» στο διαδίκτυο για να την καθιερωμένη έρευνα για τις φετινές τάσεις των μαγιό, δεν μπόρεσα να μην παρατηρήσω τις γυναίκες που μου τα πλάσαραν. Αδύνατες, με μακριά σπαστά μαλλιά, στήθος που χωράει σε ποτήρι σαμπάνιας, λεπτεπίλεπτα χέρια, στητές πλάτες και μακριά λιγνά πόδια. Θεές! Παντού αυτή η εικόνα. Όπου και να γυρνούσα να δω τι «παίζει» για φέτος το καλοκαίρι, το μόνο που με έκαναν να ρωτάω τον εαυτό μου είναι το «πού πας ρε Καραμήτρο»!

Έτυχε την ίδια στιγμή να διαβάσω ένα άρθρο της φίλης μου δημοσιογράφου Ελίνας Μαμμή από το The Toc, για την Ashley Graham η οποία είναι διάσημο μοντέλο εσωρούχων για μεγάλα μεγέθη του brand Lane Bryant. Δηλαδή κατηγορίας «plus size». Μάλιστα έχει εμφανιστεί σε περιοδικά μόδας όπως η Vogue, το Glamour και το Latina, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές εκστρατείες της Levi’s, στο Tonight Show, στο entertainment Tonight, στο CBS News και στο NPR όπου έχει μιλήσει για τα υπερμεγέθη μοντέλα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε plus size μοντέλα, ωστόσο δεν είναι και τα… κατάλληλα, σύμφωνα με τη βιομηχανία μόδας, μοντέλα για να απευθυνθούν στην γυναίκα του σήμερα…(!)

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο διαφέρουν σε μέγεθος και ομορφιά. Η καθεμία είναι ξεχωριστή με το δικός της τρόπο και κοιτάζοντας τα μοντέλα των περιοδικών αυτά που σου βγάζουν είναι κόμπλεξ, ανασφάλεια και το συναίσθημα της ανεπάρκειας.

Υπάρχουν μοντέλα και μοντέλα. Και με χαροποίησε που είδα κάτι διαφορετικό. Μου δίνει την ελπίδα ότι αρχίζουν κάποιοι να καταλαβαίνουν (θέλω να πιστεύω) ότι η ομορφιά δεν είναι μονόπλευρη. Αρκεί να τους εξηγήσει κάποιος ότι η ζωή δεν έχει μόνο ευθείες… έχει και καμπύλες!

Και να κλείσω το σημερινό θέμα ευχάριστα με τα 10 πιο σέξι pluz size μοντέλα σήμερα, καθώς και ένα βιντεάκι με την Ashley Graham.

1) Robyn Lawley

2) Marquite Pring

3) Tara Lynn

4) Anansa Sims

5) Candice Huffine

6) Ashley Graham

7) Fluvia Lacerda

8) Nadia Aboulhosn

9) Kaela Humphries

10) Lizzie Miller

 Illustration από Emma Joy!

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…