Ίσως ακούγεται εξωπραγματικό για έναν άνθρωπο της πόλης, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό το γεγονός πως τη στιγμή που ξεκινούσα να γράφω αυτό εδώ το editorial δύο υπέροχα, τροφαντά και καταπράσινα πουλιά που έμοιαζαν με παπαγαλάκια και είχαν κόκκινο ράμφος, φιλιόντουσαν παθιασμένα έξω από το παράθυρο μου, πάνω σε ένα κλαδί ενός δέντρου, ενώ ο αέρας τους αναστάτωνε τα φτερά.

Και εύλογα αναρωτήθηκα πως αν αυτό δεν είναι μια αυθεντικά σουρεαλιστική στιγμή, ένα παράδειγμα προς μίμηση, ένα μήνυμα φιλίας, έρωτα και αγάπης, μια έκφραση της τέχνης της ζωής, τότε τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

Οι διάφορες μορφές της τέχνης προσπαθούν να αποδώσουν με ποικίλους τρόπους τις αστείρευτες εκφάνσεις της ζωής και η ζωή καταφέρνει ασυναγώνιστα μέσα σε μόνο μία στιγμή με μία αναπάντεχη εικόνα να εκφράσει όλη την ουσία της.

Η τέχνη βρίσκει τρόπο έκφρασης παντού στη ζωή μας. Πως θα μπορούσε λοιπόν να λείπει από τον τρόπο που ντυνόμαστε; Ενδεχομένως για πολλούς η μόδα να μην είναι τέχνη, όμως σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, για να εκφράσουμε την ανήσυχη ανθρώπινη φύση μας.

Αξίζει επομένως να σταθούμε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια που έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και κατάφερε να συμβάλλει  με το δικό της τρόπο σε αυτό που λέμε συνομωσία της μόδας με την τέχνη. Αναφέρομαι στην ομάδα των «The Artians» και στο pop up event, που με τροπικό αέρα μας έκανε να δούμε τον εαυτό μας σαν ένα μοναδικό έργο τέχνης –όπως άλλωστε και τα σχέδια τους στα ρούχα- και μας έκανε να το εκφράσουμε ανοιχτά. Άλλωστε ο εαυτός μας είναι μοναδικό «έργο τέχνης» αρκεί να το συνειδητοποιήσουμε και να το αποδεχτούμε… Surreal; Ναι, όπως άλλωστε και η ζωή!!!

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!