Είμαι ικανοποιημένη. Αισθάνομαι μία γαλήνη που δεν ήξερα καν ότι υπάρχει. Νιώθω ευλογημένη που έχω ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίζουν και να μ’ αγαπούν. Γιατί τα γράφω όλα αυτά μπορεί να αναρωτηθείτε. Άλλοι θα λέτε «και τι μας νοιάζει…»

Κάποιες φορές νιώθεις την ανάγκη να τα πεις. Αυτό θέλω κι εγώ. Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια ευκαιρία να αναλογιστείς τι πραγματικά σημαίνει Αγάπη. Όχι, δεν θα κάτσω να αναλύσω περί εκκλησίας και τι γιορτάζουμε. Αλλά η Αγάπη φίλοι μου… Η Αγάπη είναι το απόλυτο συναίσθημα. Είναι αυτό που σου γεμίζει την καρδιά. Η Αγάπη βρίσκεται παντού γύρω μας. Θα το βρούμε σε μικρά αλλά και μεγάλα πράγματα. Η Αγάπη δεν είναι ανεξέλεγκτη. Δεν μας συμβαίνει έτσι απλά. Είναι επιλογή και αντιπροσωπεύει μια δέσμευση. Η αγάπη δεν είναι εξαναγκασμός. Δεν μπορείς να αγαπήσεις με το ζόρι. Μπορείς να επιλέξεις να αγαπήσεις τους άλλους αλλά δεν μπορείς να εξαναγκαστείς.

Εμείς ίδιοι θα εμποδίσουμε να αγαπήσουμε γιατί η Αγάπη απλά είναι μια επιλογή.

Είναι πολύ εύκολο για παράδειγμα να κρατάμε κακίες. Τα «κακά» συναισθήματα είναι πολύ ισχυρά. Μπορεί κάποιος να «στράβωσε» με κάτι που του έκανες, μπορεί να μη σε γουστάρει σαν άνθρωπο, μπορεί κάποτε να ήταν φίλος και τώρα να στρίβει γωνία όταν σε βλέπει. Αλλά όλα αυτά έχουν να κάνουν με το πόσο διατεθειμένος είναι κάποιος να τα κάνει πέρα. Γιατί ο εγωισμός σκοτώνει την Αγάπη. Και επειδή δεν υπάρχει πραγματική ευτυχία μέσα στον εγωισμό, είναι προτιμότερη η Αγάπη.

Η Αγάπη μπορεί να φανεί από τις πιο μικρές πράξεις. Από μία απλή «καλημέρα» σε έναν ξένο, την ευγενική χειρονομία όταν οδηγούμε, τον «ιπποτισμό», τη βοήθεια σε έναν ανήμπορο, την φροντίδα σε έναν ηλικιωμένο, το σεβασμό στην φύση και τα ζώα, με μία αγκαλιά και φυσικά την συγχώρεση.

Αλλά για να ξαναβρούμε αποθέματα αγάπης, οφείλουμε να ξαναβρούμε τη δύναμη για να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι ουσιαστικά.

Επιλέγουμε να κάνουμε το καλό.  Επιλέγουμε την Αγάπη.

Τη Κυριακή είδα πολλή Αγάπη. Είδα την ανάγκη του κόσμου να δώσει. Είδα την επιλογή του να σκορπίσει λίγη ευτυχία. Την επιλογή κάποιων ανθρώπων που αψήφησαν την βροχή για να χαρίσουν λίγη Αγάπη σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Δεν εξαναγκάστηκε.

Ήταν επιλογή.

Ευχαριστούμε.

Καλό Πάσχα

 

 

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…