Εν αρχή ην ο λόγος… Πόσες εικόνες μέσα σε μία μόνο φράση. Πόσα διφορούμενα νοήματα μέσα σε μόνο μερικές λέξεις. Δε θα μπορούσα να διαλέξω κανένα άλλο γνωμικό ή καμιά άλλη σοφία πέρα από αυτή για το ξεκίνημα ενός τέτοιου εγχειρήματος. Ένα ξεκίνημα για ένα site. Ένα site που μιλάει, που έχει λόγο, και μάλιστα λόγο σοβαρό.

Πάντα σε αυτή τη φράση με μπέρδευαν δυο λέξεις. Η «αρχή» και ο «λόγος». Γιατί και οι δύο έχουν διπλή έννοια στη γλώσσα μας. Και ποτέ δεν ήξερα ποια από τις δύο εννοεί ο «ποιητής». Και πόσο μάλλον αν κάνεις τον συνδυασμό τους που βγάζει τέσσερις διαφορετικές έννοιες.

1. «Αρχή» : το ξεκίνημα, το καινούριο

2. «Αρχή» : η ηθική, η άποψη

Καλά μέχρι εδώ… αλλά..

1. «Λόγος» : η ομιλία, το γραπτό κείμενο

2.«Λόγος» : η αιτία, το συμβάν

Άντε συνδύασέ τα τώρα… Μαθηματικός δεν είμαι, ούτε φιλόλογος.. Αλλά αυτή η πρόταση μοιάζει να συνδυάζει διαφορική εξίσωση και γραμματική ανάλυση μαζί.

Είναι απίστευτο παρόλα αυτά πως αυτά τα τέσσερα διαφορετικά νοήματα δένουν και κλειδώνουν τόσο όμορφα μεταξύ τους ώστε να μην μπορείς να τα δεις ξεχωριστά τελικά.

Εν αρχή είναι ο λόγος… Βασιλεία και Πέπη, πάμε να ξεκινήσουμε να μιλάμε μέσα από τη γραφή μας στο Beau Sillage και να αφήνουμε τα ίχνη μας σε όσους μπορούν να τα «διαβάσουν»..

Εν αρχή είναι ο λόγος… Κάθε λόγος και λέξη εδώ να είναι σύμφωνος με τις όποιες αρχές μας…

Εν αρχή είναι ο λόγος… Όλα αυτά ξεκινάνε για ένα λόγο, μια αιτία αλλά το ταξίδι είναι αυτό που περιμένουμε και θα το ζήσουμε…

Εν αρχή είναι ο λόγος… Με όλες μας τις αρχές θέτουμε το λόγο και είναι λόγος σοβαρός…

Τον τελευταίο καιρό είναι πολλοί από εμάς όσο και τα κορίτσια που ξεκινάνε το εγχείρημα  και εγώ μαζί, που έχουμε δώσει ψυχή για να κάνουμε αρχές σύμφωνα με τις αρχές μας και να γράφουμε το λόγο μας όταν ταυτόχρονα τον δίνουμε. Κάθε ξεκίνημα θέλει πάθος, χαμόγελα και υποστηρικτές!

Είστε μέσα;

Αρχίζουμε!

Υ.Γ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε για τη Βασιλεία και την Πέπη που προχωρούν σε ένα τόσο όμορφο τόλμημα και είμαι με όλη μου την καρδιά δίπλα τους. Όμως ταυτόχρονα είναι αφιερωμένο στην αδερφή μου Αιμιλία και στους καινούριους μου φίλους Ιωάννα Τ., Φοίβο Μ., Κωστή Τ., Γιάννη Μ., Νίκο Β. (και με ανάκατη σειρά) που χάλασαν αρκετό από το λόγο τους και ανακάτεψαν τις αρχές τους για να μου βρουν ιδέα για το πρώτο άρθρο. Όχι, δεν τα κατάφεραν, γιατί έγιναν οι ίδιοι η ιδέα μου!

Maria Kakavani

About Maria Kakavani

Η Μαρία αλλού γεννήθηκε, αλλού πήγε σχολείο, από αλλού είναι η μαμά της από αλλού ο μπαμπάς της, από αλλού οι παππούδες της, αλλού μεγάλωσε, αλλού έζησε, αλλού μετακόμισε για να εγκατασταθεί και αλλού είναι τώρα και συνεχίζει. Γενικά είναι αλλού! Έχει πτυχίο και μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τα έχει κάνει ωραία κορνίζα, μιλάει μερικές γλώσσες αλλά μάλλον όχι τις απαραίτητες και λατρεύει τα media γιατί εκεί γεννήθηκε και εξελίχτηκε επαγγελματικά και γνώρισε τον κόσμο από την αρχή. Πιστεύει από καρδιάς πως παρόλες τις δυσκολίες κάθε πρωί που ξυπνάμε πρέπει να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη, να χαμογελάμε και να λέμε «θα τα καταφέρω!» Και να τα καταφέρνουμε!