Μπήκα στο ατελιέ με την προσμονή της Σταχτοπούτας. Είχα μόλις οδηγήσει από την Πάτρα στην Αθήνα και ήθελα λίγη ομορφιά για να ξεχάσω την κατάσταση της εθνικής οδού. Κοίταξα προσεκτικά όλα τα φορέματα. Δεν ήξερα ακόμα ποιο απ’ όλα θα μου πρότεινε να φορέσω αλλά ήξερα ότι είχα αφήσει όλους μου τους ενδοιασμούς και τις αμφιβολίες μου έξω απ’ την πόρτα. Είναι από εκείνες τις στιγμές που νιώθεις οικεία σε ένα περιβάλλον και αυτό με τη σειρά του σε υποδέχεται με χαμόγελο. Το φόρεμα είναι μια υπέροχη αφορμή και ταυτόχρονα η αιτία για το σημερινό editorial.

Κάθε στιγμή της ζωής μας κάπου μας οδηγεί. Κάθε μας απόφαση, μας σπρώχνει προς μια κατεύθυνση. Άραγε πιο κοντά στον στόχο μας ή να μας απομακρύνει; Μπορούμε να αποφύγουμε αυτό που είμαστε ή μπορεί να εγκλωβιστούμε σ’ αυτό που θέλουν οι άλλοι για εμάς; Η μνήμη μας βοηθάει να θυμόμαστε που πάμε, με ποιους και από πού ξεκινήσαμε.

Οι πρώτες ιδέες για το “Beau Sillage”, τα ατελείωτα ξενύχτια με τις εξίσου ατελείωτες συζητήσεις, οι διαφωνίες και οι συμφωνίες, τα τηλέφωνα και τα mails, το γράψιμο και το σβήσιμο, τα φαγητά και τα γλυκά, τα πρώτα χαμόγελα, τα πρώτα μπράβο και η απαιτητική συνέχεια.

Είναι τόσο εύκολο να φτάσεις εκεί που ανήκεις; Εκεί που σου λέει η καρδιά σου ότι είσαι γεννημένη να πας; Θέλει πολλά πράγματα να πράξεις μα πάνω απ’ όλα θέλει στιλ. Να το κάνεις με αισθητική, με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους γύρω σου, στους συνεργάτες και φίλους. Θέλει να φοράς το φόρεμα σα να σχεδιάστηκε μονάχα για εσένα και μονάχα για να φορεθεί για μία φορά. Εκεί που ανήκεις η μόδα είναι μια διαχρονική αλλαγή.

(κεντρική φωτό: Spring/Summer Collection by Nassos Ntotsikas)

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!