Κάθε σοβαρός δίσκος μουσικής ή κάθε σοβαρό βιβλίο, που σέβεται τον εαυτό του, περιέχει ένα σύντομο εισαγωγικό κομμάτι. Μια περιεκτική γεύση για το τι πρόκειται να ακολουθήσει και μια κλεφτή ματιά στα παρασκήνια της παράστασης που θα δει ο θεατής ή ο αναγνώστης. Έτσι και οι στήλες των περιοδικών – ηλεκτρονικών ή έντυπων – οφείλουν να συστηθούν στο κοινό τους για να φανερώσουν την προδιάθεση του αρθρογράφου και τους λόγους που θα κάνουν την αισθητή διαφορά και θα προσελκύσουν όσο γίνεται περισσότερους πιστούς. Ο πρόλογος είναι το αντικλείδι της γοητείας. Κάτι ξέρουν οι γυναίκες που τον χρησιμοποιούν, χωρίς εξαιρέσεις, όταν θέλουν να πείσουν έναν άνδρα για το αναμφισβήτητο δίκιο τους!

Θα μπορούσαμε, από αυτήν εδώ την στήλη, να ασχοληθούμε με σοβαρά καθημερινά θέματα όπως ας πούμε ποιος χαρακτήρας θα ήσουνα από το Sex and the city αν ήταν και οι τέσσερις άντρες. Αν στ’ αλήθεια έριξε χυλόπιτα η Λόλα στον Carnation κι αν η Liv Tyler από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών έμεινε, όντως, για πάντα νέα ή τελικά και αυτή το έριξε στα Botox. Θα ήταν πολύ εύκολο να μιλήσουμε για πολιτική, για την κρίση και ότι άλλο συνεπάγεται η κατάσταση που ζούμε. Μα όχι, προτιμώ να συζητήσουμε την αθέατη όψη παλιών και γνωστών ζητημάτων όπως η αγάπη, ο έρωτας, η αναζήτηση της αλήθειας, ο τρόπος να υπάρχουμε και ότι μας παρασέρνει σε αυτό που οι κυνικοί ονομάζουμε ρομαντισμό και οι ρομαντικοί φωτεινή πλευρά του φεγγαριού. Πάντα με την βοήθεια της μουσικής, της ομορφιάς και της καθημερινής μόδας που γίνεται προσωπικό στυλ.

Η Linda Evangelista δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι για λιγότερο από 10,000 δολάρια και πολύ καλά έκανε μιας και είχε την ανάλογη προσωπικότητα και είχε δουλέψει αρκετά σκληρά ώστε να το αξίζει. Ας την μιμηθούμε και ας βρούμε ο καθένας αυτό που τον αντιπροσωπεύει, αυτό που του ταιριάζει και ας το διεκδικήσουμε στην υψηλότερη τιμή και με τη δέουσα αξιοπρέπεια. Σκοπός αυτής της στήλης είναι να αφεθούμε στο προσωπικό μας άστρο και όχι σε ξένες συναστρίες.

Christos Koukis

About Christos Koukis

Ήθελε τόσο να μεγαλώσει και τα κατάφερε στην Αθήνα. Ήθελε τόσο να σπουδάσει σε ένα πιο βαρετό ίδρυμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μα στάθηκε άτυχος. Ήθελε τόσο να ταξιδέψει σε πολλά και διαφορετικά μέρη που κάπου ανάμεσα ξέχασε το μυαλό του. Η κακιά η ώρα τον έκανε ποιητή και του μπέρδεψε μια μελωδία στην γλώσσα. Λατρεύει την σοκολάτα και κάθε παράγωγο της φαντασίας. Δεν του αρέσει να μιλάει για τον εαυτό του όταν είναι μπροστά ο ίδιος. Πάντα θυμάται πως δεν είναι όσα λένε οι άλλοι πως είναι.