Το ντύσιμο του τοίχου του σπιτιού μας θεωρείται από τις πιο περίπλοκες μορφές διακόσμησης. Μπορεί να έχετε ολοκληρώσει την λοιπή διακόσμηση από έπιπλα και μιρκο-αντικείμενα, αλλά όταν έρχεται η σειρά του τοίχου, αρχίζουν τα δύσκολα. Γιατί οι τοίχοι πρέπει να έχουν και αυτοί τη δική τους προσωπικότητα.

Εμείς βρήκαμε ιδανικούς και πρωτότυπους τρόπους να τους δώσετε ζωή.

Δώστε την ιδανική προσωπικότητα 

Μία γκαλερί εικόνων σε έναν τοίχο, αποτελεί τον τέλειο τρόπο να δώσετε το δικό σας στίγμα στο σπίτι σας. Μέσα από αυτό θα σας δοθεί η ευκαιρία να αναδείξτε και την δική σας προσωπικότητα και τι προτιμάτε. Βάλτε μία μίξη από πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφιών, μαύρο/άσπρο και χρώμα και συνδυασμούς μικρών και μεγάλων κομματιών.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-1-20x200-Blue-White-Art_s3x4_lg

Η χαρά του layout 

Προτού τοποθετήσετε τη συλλογή έργων, καλό θα ήταν να “παίξετε” με μερικά layout μέχρι ότου καταλήξετε στην καλύτερη γκαλερί για τον τοίχο σας. Ξεκινήστε τοποθετώντας τις κορνίζες σας στο πάτωμα, αλλάζοντας της σειρά τους. Βγάζετε φωτογραφίες με το κινητό σας και για να έχετε καλύτερη οπτική αυτού που κάνετε.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-2-20x200-White-Mats-Black-Frames_s4x3_lg

Η τοποθέτηση

Καθώς σχεδιάζετε την γκαλερί σας, σκεφτείτε τον τρόπο τοποθέτησής τους, ειδικά αν τα κρεμάσετε πάνω από μία πολυθρόνα. Φροντίστε να μην είναι ούτε πολύ ψηλά ούτε πολύ χαμηλά και να υπάρχει μία σωστή ισορροπία.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-3-20x200-Blue-Wall-White-Frames_s4x3_lg

Δημιουργήστε μια παλέτα

Μπορείτε να εκθέσετε την τέχνη σας σε ποικιλία χρωματισμών για μια ζωντανή γκαλερί ή να χρησιμοποιήστε έργα σε παρόμοιες παλέτες οι οποίες θα αναδείξουν το χώρο σας.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-4-Dwell-Studio-Blue-Gray-Walls-White-Mats_s4x3_lg

Δημιουργήστε μία ιστορία… τοίχου

Μία γκαλερί τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πει μια ιστορία από ταξίδια και εμπειρίες. Τοποθετήστε φωτογραφίες από πρόσφατα ταξίδια καθώς και prints και έργα τέχνης που αγοράσετε στις διακοπές.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-4-Dwell-Studio-Modern-Natural-Living-Room_s3x4_lg

Κορνιζάρετε τις δημιουργίες σας 

Ο τοίχος δεν χρησιμεύει μόνο για τέχνη, αλλά μπορεί να ντυθεί με κορνίζες που αναδεικνύουν τον πίνακα. Οι κορνίζες σε ίδια χρώματα και στυλ αποτελούν ένα ιδανικό ταίρι. Μπορείτε να κάνετε mix and match για μία ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση στον τοίχο σας.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-6-Dwell-Studio-Patterned-Wall-Sofa-Artwork_s4x3_lg

Βγείτε εκτός κέντρου

Δημιουργώντας μια γκαλερί τοίχου, προσπαθήστε να κρεμάσετε κομμάτια αριστερά ή δεξιά επί του κέντρο για μια εμφάνιση λιγότερο συμβατική.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-7-Hillary-Thomas-Modern-Asian-Entryway_s3x4_lg

“Μιξάρετε”

Εικόνες, ζωγραφιές και ιδιαίτερα κομμάτια μπορούν να ανακατευθούν και να χαρίσουν μια άλλη διακοσμητική νότα στο σπίτι σας. Μην φοβηθείτε το διαφορετικό.

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-8-Hillary-Thomas-Pink-Contemporary-Living-Room_s4x3_lg

Αφεθείτε ελεύθεροι

Το πιο σημαντικό στη δημιουργία γκαλερί τοίχου είναι να μην το πολυ-σκέφτεστε. Δεν υπάρχουν κανόνες. Απλά ακολουθείστε το ένστικτό σας και βάλτε τη δική σας υπογραφή…

Original_Jeanine-Hays-Gallery-Wall-9-Hillary-Thomas-Kids-Playroom_s3x4_lg

 

 

 

 

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…