Το πρωινό της περασμένης Τετάρτης ήταν διαφορετικό από τα συνηθισμένα και αυτό γιατί θα γινόταν πράξη μία επιθυμία μου που μετρούσε έτη πολλά… Δεν ξέρω αν συνωμότησε το σύμπαν ή αρκούσε η έντονη θέλησή μου, αλλά ήταν μία μέρα ηλιόλουστη που θύμιζε Άνοιξη σε όλα της. Είχε απλότητα, άποψη και στυλ έτσι όπως ακριβώς έπρεπε να είναι για να συναντήσω από κοντά τη Δέσποινα Ισοπούλου. Το όνομά της έχει συνδεθεί με την ελληνική έκδοση της «Vogue» καθώς υπήρξε Fashion Editor του περιοδικού μέχρι το φθινόπωρο του 2012 καθώς και Digital Editor της ηλεκτρονικής έκδοσης. Πλέον είναι Fashion & Social Media Consultant και γράφει στα περιοδικά «In Style» και «Votre Beauté». Επίσης διατηρεί το δικό της blog όπου μιλάει για οτιδήποτε της εξάπτει την φαντασία.

Αν και καθυστερημένοι (Δέσποινα μας έχεις συγχωρέσει;), μας περίμενε με λεμονόπιτα και καφέ πανέτοιμη να με αφήσει να τρυπώσω στην ντουλάπα της και να διαπιστώσω από κοντά τους θησαυρούς που έκρυβε! Υπέροχα φορέματα, εκπληκτικά παπούτσια και σικάτες φούστες ήταν μερικά από αυτά που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον. Παρέα καθ’ όλη τη διάρκεια της φωτογράφησης μας έκανε η όμορφη σκυλίτσα της που μεγαλώνει παρέα με τον σύντροφό της τον Πάρη. Μαζί έχουν και μία γατούλα η οποία προτίμησε να μείνει αμέτοχη.

Η φιλοξενία και των δύο ήταν πολύ ζεστή, μας έκαναν να νιώσουμε άνετα και καλύτερος μάρτυρας μέχρι το τέλος παρέμεινε ο φωτογραφικός φακός!

g

Υπήρξες Fashion και Digital Editor της Vogue Hellas, μία θέση για την οποία «θα σκότωναν» για να την αποκτήσουν. Τι πήρες από αυτή σου την εμπειρία;

Δ.Ι: Έμαθα πολλά και διαφορετικά πράγματα, ιδιαίτερα κοντά στο πλευρό του Fashion Director, Μιχάλη Πάντου. Πέρα από τις πρακτικές γνώσεις που έχουν να κάνουν με τη δουλειά, πάνω απ’ όλα κέρδισα έναν επαγγελματισμό και απέκτησα υψηλά standards που αφορούν στην απόδοση της τελικής εικόνας ή κειμένου, γιατί έτσι λειτουργεί ένας διεθνής τίτλος. Επιπλέον έμαθα πολλά για τις ισορροπίες με τους συνεργάτες και για το χειρισμό της ομάδας.

You strike my fancy. O τίτλος είναι ιδιαίτερος. Πες μας μερικά λόγια για το blog σου. 

Δ.Ι: Mάλλον επαναλαμβάνομαι αλλά το Youstrikemyfancy ξεκίνησε για να φιλοξενήσει όλα τα πράγματα που «strike my fancy», εκείνα που πραγματικά ξεχωρίζω -με βασικό άξονα τη μόδα, που είναι και η δουλειά μου. Αλλά πάντα είχε έναν ημερολογιακό τόνο, με highlights καθημερινότητας, τη μουσική που αγαπώ, μια έκθεση που είδα. Αν εξαιρέσεις την ποιότητα των φωτογραφιών που σίγουρα βελτιώθηκε, νομίζω πως παρέμεινα -από καθαρή επιλογή- πιστή στο ίδιο μοτίβο.

Το blogging σε απελευθέρωσε έτσι ώστε να εκφράσεις αυτά που είχες μέσα σου; 

Δ.Ι: Όχι, ήταν απλά ακόμα ένα μέσο. Σίγουρα λιγότερο αγχωτικό από ένα περιοδικό, χωρίς πίεση και συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Της Δέσποινας Ισοπούλου τι της κάνει …strike; 

Δ.Ι: Η μουσική, οι φίλοι μου, οι συναισθηματικά γενναιόδωροι άνθρωποι, η ευγένεια, η θάλασσα, τα χαρτοπωλεία. Και τα παπούτσια, πάντα τα παπούτσια.

Η «έκρηξη» των blog βρίσκεται πιστεύεις στην ακμή τους ή μετατράπηκαν σε «κουρασμένο» προϊόν; 

Δ.Ι: Περισσότερο θα έλεγα «κατεστημένο» προϊόν, περάσανε από την ακμή, στην «κούραση» και τώρα στην αποδοχή τους ως άλλο ένα μέσο μαζικής επικοινωνίας.

Δήλωσες στο παρελθόν ότι «θα έκλεινες τα μισά» από τα blogs που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο… Πες μας λίγα λόγια γιαυτό..

Δ.Ι: Τα τελευταία χρόνια έχω αναθεωρήσει. Θα πρέπει ο αναγνώστης να έχει τη δυνατότητα της επιλογής. Τώρα το πώς αγκαλιάζεις με τη δική σου αισθητική το κοινό είναι ένα άλλο ζήτημα.

Τι άποψη έχεις για το στιλ των ελληνίδων; 

Δ.Ι: Η ελληνίδα ξέρει να προσθέτει αλλά όχι να αφαιρεί, της λείπει η ισορροπία.

Σε συνέντευξη έχεις πει ότι μόδα δεν είναι να κρατάς μια πανάκριβη τσάντα. Πού θεωρείς ότι κάνουν το λάθος οι σημερινές γυναίκες;

Δ.Ι: Δεν υπάρχει απαραίτητα λάθος, αυτό που εννοώ είναι ότι και να πάρω την 2.55 της Chanel, δε σημαίνει ότι έχω μπει στο πριγκιπάτο του στιλ, δε σημαίνει ότι «κάνω μόδα», δε σημαίνει από μόνο του τίποτα. Η εμμονή με κάποια αντικείμενα, τα οποία από καιρού εις καιρόν αλλάζουν, πολλές φορές καταλήγει να είναι μια βιτρίνα χωρίς βάθος, χωρίς ίχνος προσωπικής σφραγίδας ή γνώσης για το τι είναι η μοδα στο σύνολο της.

Έχεις πέσει ποτέ σε στιλιστικό ατόπημα;

Δ.Ι: Σίγουρα έχω κάνει λάθη αλλά και πάλι, όσον αφορά στο προσωπικό στιλ στο οποίο παίζει τεράστιο ρόλο η προσωπικότητα, ποιος μπορεί να βάλει κανόνες για το τι είναι απόλυτα σωστό και τι όχι; Πάντως περισσότερο πιθανό είναι να γουρλώσω τα μάτια μου όταν ανατρέχω σε παλιές φωτογραφίες ως πιο τολμηρή πιτσιρίκα. Παρόλα αυτά δε μετανιώνω, κάτι θα είχα στο μυαλό μου. Επίσης πια, ποτέ δε λέω ποτέ.

Θα άφηνες την Ελλάδα για μία καριέρα στο εξωτερικό;

Δ.Ι: Όχι, έχω πολύ δυνατές προσκολλήσεις με τους ανθρώπους εδώ και με τη ζωή μου, ωστέ ποτέ δε θέλησα να φύγω.

Οι έλληνες σχεδιαστές κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος. Πιστεύεις ότι κάποια ταλέντα αδικούνται στην Ελλάδα; 

Δ.Ι: Ως γνωστόν η Ελλάδα δεν παρέχει και το πιο πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη της εγχώριας μόδας και επιπλέον η αγορά είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη, οπότε οι Έλληνες σχεδιαστές αδικούνται σε τάξη μεγέθους, όχι αναγνώρισης ταλέντου.

Τι θεωρείς υπερεκτιμημένο στο χώρο της μόδας; 

Δ.Ι: Τον Terry Richardson και το streetstyle.

Περίγραψε μας μία συνηθισμένη μέρα σου.

Δ.Ι: Συνήθως δουλεύω από το σπίτι εκτός αν έχω κάποια φωτογράφιση, οπότε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας

με βρίσκει στο λάπτοπ, στο γραφείο του σπιτιού μου. Ενδιάμεσα, έχω πολλές φορές την πολυτέλεια του χρόνου να ασχοληθώ με προσωπικά πράγματα, όπως τη γυμναστική ή το μαγείρεμα.

Ένα μήνυμα στους αναγνώστες του Beau Sillage. 

Δ.Ι: Να μην αργούν ποτέ στα ραντεβού τους!

jedia

Αν με ρωτούσε κάποιος τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει τη Δέσποινα Ισοπούλου θα έλεγα πως είναι η «αισθητική». Ίσως την έχουν πολλοί, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που την εξελίσσουν και την καλλιεργούν με τον τρόπο που το κάνει η ίδια.

Υ.Γ 1: Η Δέσποινα Ισοπούλου στις φωτογραφίες (1) κ΄(2) φοράει δημιουργίες του ταλαντούχου Έλληνα σχεδιαστή Lefteris Giannikos.

Υ.Γ 2: Το κολιέ στην φωτογραφία (1) είναι της σχεδιάστριας κοσμημάτων Mimika Ciboyianni.

Υ.Γ 3: Η φούστα στην φωτογραφία (5) είναι δημιουργία του σχεδιαστικού διδύμου ΣΟΜΦ

Υ.Γ 4: Photo capture /edit Γιώργος Μυλωνάς

* Τις δημιουργίες της Mimika Ciboyianni και του Lefteris Giannikos μπορείτε να τις βρείτε στην Premiere boutique

Pepy Roumelioti

About Pepy Roumelioti

Γεννήθηκε μεγάλωσε και σπούδασε στην Πάτρα. Είναι κορίτσι από σπίτι με γαλλικά πιάνο μπαλέτο, χωρίς τα γαλλικά και το πιάνο. Μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα μέχρι, που ο Christian Louboutin αρνήθηκε να σχεδιάσει ένα ζευγάρι pointe shoes για εκείνη. Λατρεύει τη μόδα, τις δραστηριότητες και το καλό φαγητό. Αν και οι σπουδές της αφορούν την σωστή διαχείριση των οικονομικών σε μία επιχείρηση, εκείνη ειδικεύτηκε στην επικοινωνία, τη διοίκηση, και τις δημόσιες σχέσεις. Είναι ιδρύτρια του «Beau Sillage», έχει εργαστεί ως Fashion Editor στο περιοδικό «The Βest» και το όνειρό της είναι, να αποκτήσει το δικό της περιοδικό μόδας, τη δική της εταιρεία επικοινωνίας, να γυρίσει όλο τον κόσμο ή και τα τρία μαζί!