Το Παγκόσμιο Κύπελλο ΦΙΦΑ ή αλλιώς Μουντιάλ ξεκινάει επισήμως την Πέμπτη 12 Ιουνίου. Οι γυναίκες που δεν το έχουν πληροφορηθεί ακόμα, ας κρατήσουν αυτό το μαντάτο για δική τους… έγκαιρη ενημέρωση.

Η ποδοσφαιρική διοργάνωση, η οποία γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια, πραγματοποιείται αυτή τη χρονιά στη Βραζιλία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το παράξενο φαινόμενο αφανισμού των ανδρών γι΄αυτό μην φοβηθείτε και ειδοποιήσετε το silver alert. Επιπλέον θα αντιμετωπίσουν ξενύχτι το οποίο θα ταρακουνήσει το βιολογικό τους ρολόι δημιουργώντας ένα μικρό τζετ λαγκ εξαιτίας της διαφοράς ώρας.

Οι ποδοσφαιρικοί αυτοί αγώνες δεν είναι μία αδιάφορη διοργάνωση για το άλλο φύλο. Είναι η γιορτή του ποδοσφαίρου και οφείλετε να οπλιστείτε με υπομονή.  Αν κανονίζετε ραντεβουδάκια, πάρτι, κανένα ταξιδάκι αναψυχής ή μουρμούρα, σας λέω καθαρά και ξάστερα ότι διαλέγετε λάθος ώρα και στιγμή.

Οι γυναίκες δεν έχουμε την ίδια τρέλα με το ποδόσφαιρο. Σαφώς υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε, είναι ελάχιστες. Και διάθεση υποστήριξης να δείξετε στο άλλο σας μισό τέλος πάντων, πόσο θα αντέξετε τις φωνές, τις βρισιές, τις αγκαλιές μεταξύ τους, τον υπέρμετρο ενθουσιασμό τους ή τις βουβουζέλες; Σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να συναγωνιστούμε την απίστευτη αύξηση τεστοστερόνης που παρατηρείται σε τέτοιες περιπτώσεις. Γι’ αυτό σας λέω… οπλιστείτε με υπομονή.

Πριν αρχίσετε λοιπόν την γκρίνια, υπάρχουν αρκετά θετικά στην υπόθεση Μουντιάλ που ίσως ο θυμός να μην σας αφήνει να τα δείτε…

  • Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να μην χρειαστεί καθημερινό μαγείρεμα. Χωρίς junk food, ψησταριές, πιτσαρίες  και μπύρα, το ποδόσφαιρο δεν έχει γλύκα. Αυτά είναι αλληλένδετα.
  • Το σπίτι ενδέχεται να παραμένει τακτοποιημένο.
  • Έχετε το σπίτι δικό σας για κάποιες ώρες να χαλαρώσετε, να διαβάσετε ένα καλό βιβλίο ή να χορέψετε με δυνατή μουσική.
  • Έχετε την τηλεόραση δική σας, αφού στην πλειοψηφία τους προτιμούν τα καφενεία.
  • Θα βρεθείτε περισσότερες από μία φορά με τις φίλες σας για ποτάκι και καλοπέραση.
  • Για να αποφύγουν τυχόν γκρίνιες, θα σας δώσουν την πιστωτική τους κάρτα με ευχαρίστηση.
  • Θα έχουν μάτια μόνο για την μπάλα (άντε και για καμιά βραζιλιάνα που θα εμφανίζεται σφήνα σε κάποιο καρέ).

Κάποιες επιπλέον βασικές πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε. Η ημερομηνία διεξαγωγής του πρώτου αγώνα της Εθνικής μας ομάδας είναι στις 14 Ιουνίου με την Κολομβία που θα παιχτεί σε μία λογική ώρα (απόγευμα), ενώ στις 19 Ιουνίου τα αγόρια θα ξενυχτίσουν για το παιχνίδι κόντρα στην Ιαπωνία που θα προβληθεί στη μία το πρωί και στις 24 Ιουνίου το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού θα παίξει στις 11 το βράδυ.

Ο τελικός του Μουντιάλ θα γίνει στις 13 Ιουλίου και κάπου εκεί θα μπορέσετε να μπείτε σε νορμάλ ρυθμούς.

Κορίτσια… κουράγιο!

Υ.Γ. Να ευχηθούμε στην Εθνική μας ομάδα καλή επιτυχία! 

Vassilia Camara

About Vassilia Camara

Γεννήθηκε στο όμορφο Μόντρεαλ του Καναδά. Πήγε σχολείο αλλά υποστηρίζει με πάθος ότι τα μαθήματα της ζωής είναι το... πραγματικό σχολείο. Εργάζεται στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία 12 χρόνια στην Πάτρα κάνοντας λίγο πολύ τα πάντα. «Κρυφό» της πάθος η ζωγραφική. Από μικρή θυμάται να πιάνει χαρτί και να ζωγραφίζει με τις ώρες και μια ωραία μέρα στο ξεκάρφωτο την πήρε η αδελφή της από το χέρι και την πήγε σε μια σχολή σχεδίου μόδας. Κάποιες φορές στη ζωή θέλουμε έναν άνθρωπο να μας ταρακουνάει… Εργάζεται στο «thebest.gr» και είναι συνιδιοκτήτρια του «Beau Sillage». Χαλαρώνει με soft jazz, της αρέσει να ταξιδεύει σε δικούς της φανταστικούς κόσμους, αλλά και σε πραγματικούς, βρίσκει ομορφιά σε απλά καθημερινά πράγματα, είναι αισιόδοξη σε σημείο που εκνευρίζει τους άλλους αλλά δε τη νοιάζει και πιστεύει ότι η ευτυχία μπαίνει χωρίς να το καταλάβεις από την πόρτα που ξέχασες ανοιχτή…